Pro Stukadoors

Wat is het verschil tussen spacspuiten en latexspuiten?

Wat is het verschil tussen spacspuiten en latexspuiten?

Wat maakt spacspuiten precies anders dan latexspuiten? Kunt u het verschil zien als de klus voltooid is? spacspuiten geeft het oppervlak een duidelijke textuur, terwijl latexspuiten een gladde afwerking oplevert met latexmuurverf. In dit artikel gaan we in op de details die pleisterspuiten onderscheiden van latexspuiten.

Wat is het verschil tussen spacspuiten en latexspuiten en de ondergrond?

Wat is het verschil tussen latex- en spacspuiten in de werkelijkheid? U kunt direct spacspuiten of latexspuiten laten aanbrengen op gladde muren. Tot een bepaalde hoogte kun je direct gipswerk laten aanbrengen op muren die niet helemaal glad zijn, maar latexspuiten niet. Ik leg hieronder uit waarom.

Wanneer er kleine oneffenheden of imperfecties in het oppervlak van muren, plafonds of vloeren zitten, veroorzaakt dit een verschil in de onderkant van latex- en spacspuiten.

Op een niet gelijkmatig geëgaliseerde ondergrond worden kleine uitsteeksels door het gips in het spacspuitenwerk weggewerkt, terwijl bij latexspuitwerk elk ribbeltje en hobbeltje in de plafond- of wandafwerking zichtbaar blijft.

Hoe gladder de wand moet zijn, hoe fijner de voegkorrel moet zijn, wil men de wanden en het plafond meteen spuiten zonder eerst te fixeren of glad te maken. Zelfs wanneer een muur met pleisterwerk is afgewerkt, zullen er nog ernstige beschadigingen aan het oppervlak van de muur en het plafond te zien zijn.

Natuurlijk helpen wij u ook graag met het aanbrengen van deze gladde en gestucte wanden, scheidingswanden en plafonds.

Wat is het verschil tussen spacspuiten en latexspuiten dat zichtbaar is?

Is het onderscheid tussen gipsspuiten en latexspuiten goed merkbaar? Ja, latexspuiten is glad, terwijl gipsspuiten een korrelstructuur heeft. Hier zijn foto’s van spacspuiten in een nieuwbouwwoning.

Gladde en strakke wanden en plafonds met recente latexverf zijn een uitstekende keuze als je voor strak en modern gaat. Door de korrel lijken spacspuiten wat minder steriel en mogelijk wat “robuuster.”

U kunt deze gipskorrel in verschillende maten gebruiken.

Hoeveel kost spacspuiten tegenover latexspuiten anders?

Zijn de kosten van spacspuitenen latex spuiten duidelijk verschillend? Nee, er is weinig verschil in deze prijzen. spacspuitenen latex spuiten zijn niet anders geprijsd vanwege de wandafwerking zelf.

Zoals al eerder vermeld kan het vooraf glad stucen van wanden, scheidingswanden en plafonds noodzakelijk zijn voor een glad resultaat van een latex wand- en plafondafwerking. Dit heeft invloed op hoeveel u uiteindelijk betaalt voor het spuiten van latex of het pleisteren van wanden en plafon

Conclusie

Dus nu kennen we het onderscheid tussen spacspuiten en latexspuiten: Spacspuitenwerk is het aanbrengen van een witte of gekleurde afwerklaag met een merkbare en zichtbare korrel op wanden, scheidingswanden en plafonds.

Het afwerken met een gladde laag latex muurverf in vrijwel elke kleur wordt spuitpleister genoemd. Bij gips- en latexspuiten kan de voorbereiding van de wanden en plafonds variëren.